Vår app Mental Abacus Expert får fina recensioner på brittiska EAS. Läs recensionen 4 Stars certified Darkblue

 

Finn din matteglädje!

kopieringsunderlag (146 sidor) levereras på USB-minnefinn din mattegladje

Grundkurs

Grundkursen riktar sig till dig som är vuxen och som vill arbeta igenom kursen för egen del eller för att sedan kunna hjälpa en elev att arbeta igenom samma kurs. Den tar upp addition och subtraktion. Här lär du dig också hantera de så kallade komplementära talen.

Elevblad

I kursen ingår också 31 elevblad. De riktar sig till en elev som har arbetat igenom ett antal uppgifter i grundkursen tillsammans med en lärare eller annan vuxen. Elevbladen ger mängdträning och eleven kan arbeta med dem självständigt. Varje blad innehåller 20 uppgifter. Ge gärna din elev ett blad i taget, så att du och eleven tillsamman kan avgöra hur länge det är lämpligt att hålla på med ett visst moment.

Facit

Du hittar facit till grundkursen. delkurserna och elevbladen i separata dokument på ditt USB-minne.

Om abakus

Det här avsnittet innehåller metodiska tips för abakusarbete med elever. Här finns också tips om hur man kan lägga upp träning kring så kallad mental abakus. Här kan du se en film från en kinensisk lektion.

Filmer

Till grundkursen hör 53 filmer som du kan köra på din dator. De finns på samma USB-minne eller i samma nedladdning som resten av materialet. I grundkursen hittar du tydliga hänvisningar till filmerna, så att du vet vad du ska titta på till respektive uppgift.

Delkurser

Förutom grundkursen finns också en separat delkurs som tar upp de matematiska prefixen och enheter för  längd, volym och vikt. Även till denna kurs finns filmer. Dessutom finns en separat delkurs i hur man använder abakus för att räkna multiplikation och division. (utdrag ur enheter ,prefix multiplikation/division)

Här kan du provläsa från materialet och se de 6 första filmerna

Pris: 3 600 kr (ex. moms) för skollicens Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Go to top